Fiona Walker (férjezett nevén: Fiona von Thyssen-Bornemisza de Kászon) nem mindennapi élete.

Fiona Walker (férjezett nevén: Fiona von Thyssen-Bornemisza de Kászon), aki Dior, Schiaparelli, Balenciaga egyik legkedveltebb modellje volt, aki az 50-es években napi 2000 fontot keresett, s akinek a férje egy magyar származú világfi volt.

Cristóbal Balenciaga

Fiona 1932-ben született Új Zélandon és már tinédzserként modellkedni kezdett. Henry Clark fotós szerint "a bőre nem bírta a sminket; olyan friss és gyönyörű volt, azzal a csodálatos profillal és nagyszerű vonzerővel”. Imádták a kor fotósai, s a legnagyobb divatházak is. Szerepelt a Vogue és a Life magazin címlapján. Divatmodell karrierjének férjhezmenetelével lett vége.

Joan Crawford válltöméses ruhája

Fiona 1956-ban egy félnapos ismertséget követően ment hozzá báró Kászoni és Impérfalvi Bornemisza Hans Heinrich-hez. Egy svácji sípályán találkoztak először és 12 órával később már össze is házasodtak.
Az ifjú férj nem mindennapi életúttal rendelkezett. Anyja magyar származású bárónő volt, apja német, akit saját apósa fogadott örökbe. Így fordulhatott elő, hogy mindkét szülője családi neve ugyanaz volt. Hans Heinrich már Hollandiában született, de később sváci állampolgár lett, megtartotta magyar nemesi címét, Monaco-ban volt a bejegyzett lakcíme, miközben Spanyolországban élt. Családja, testvérei szoros kapcsolatot ápoltak a 40-es években a náci vezetőkkel.
De térjünk vissza Fiona-ra. Házasságukból két gyermek született, Francesca később Habsburg Ottó, Károly nevű fiához ment hozzá.

Óz, a nagy varázsló - Dorothy cipője

Fiona házassága kilenc év után zátonyra futott, állítólag azért, mert a férje nehezen viselte, hogy a felesége már elmúlt 30 éves. Persze azt nem tudni, hogy ez igaz volt-e, de az tény, hogy a válásukat követő évben az új (negyedik) felesége alig múlt húszéves.
Fionának később viszonya lett egyik barátnője fiával, Alexander Onassis-szal, aki 18 éves volt, amikor meglepte édesanyját azzal, hogy a 16 évvel idősebb Fionával hazaállított. Édesanyja mindent elkövetett annak érdekében, hogy a fia eltávolodjon Fionától, de eredménytelenül. Alexander apja, Aristotelis Onassis szintén nemtetszését fejezte ki Fiona íránt, végül a kapcsolat Jackie Kennedy Onassis közbenjárására ért véget rövid időn belül.
Fiona jelenleg 91 éves és Mykonos él.

Fotók: Pinterest

Previous
Previous

Lucien Lelong- francia divattervező, akinél Dior is tervezést tanulta

Next
Next

Cristóbal Balenciaga divattervező, aki még Hitelerrel is szembe mert szállni!